Şirketimizin mutfağı olduğundan, şirket ortamında bunu sorun etmeyen bir yer olduğundan istediğimi girip hazırlıyorum.
Şirket buz dolabımda sürekli bulunanlar şunlar,
Yoğurt
Süt,
yulaf ezmesi
kuru yemiş
kurutulmuş meyveler ( kayısı,incir vs...)
Kahvaltılık ( Tüm çeşitler)
semizotu
kabak,
karnıbahar,
ton balığı,
Ve yeşillikler... (Domates, biber, salatalık vs...)
Elimdeki bu malzemeler ile çoğunlukla akşam yemekleri uygulamaya çalışıyorum.
Bazen öğle yemeğinde 4 çeşit bol bol yemek geldiğinden, örneğin sebze ve tavuk varsa çorba ile öğle yemeğinde tüketiyorum, bulgur pilavını akşama saklayıp yanına hemen bir kase cacık yapıp, 5-6 dilim kabak teflonda çok az yağda kızartıp akşam yemeği olarak tüketiyorum.
Vereceğim tarif akşam yemeklerimde sık sık yediğim bir menü;
Akşam Yemeği Menüsü
- 4 Adet Ton balıklı köfte,
- Yoğurtlu havuç salata yada yoğurtlu semiz otlu salata
- Yanında yeşillik (Roka,göbek,limon)
- 1 Bardak su.
Ton Balıklı Köfte tarifim;
- 1 Yumurta,
- 80 gr ligh ton balığı,
- Yarım havuç rendesi,
- dilediğiniz baharatlar,
- 2 yk lor peynir,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
Tüm harı karıştırıp dilerseniz yumurta tavanızda omlet gibi pişirebilir, dilerseniz şekil kızartabilirsiniz.
Yoğurtlu Havuç Salata ve Yoğurtlu Semizotu salata Tarifi
1 Havuç,
1 Fincan Yoğurt
Havucu rendeleyip teflon tavada öldürün yani kavurun, soğuyan havucunuza yoğurdu ekleyip karıştırın. Dilerseniz sarımsak ekleyebilirsiniz.
1 fincan Yoğurt
4-5 dal semiz otu yaprakları
Semiz otu yapraklarını yıkayıp süzün, bıçakla kıyın yoğurt ekleyip karıştırın.
1 yorum:
gerçekten çok faydalı paylaşımlarınız varmış ama galiba artık bıraktınız ?
Yorum Gönder